In dit artikel

De Top 10 Boeken om te Geven als Afstudeercadeau

De Top 10 Boeken om te Geven als Afstudeercadeau (2024)

In dit artikel

Op zoek naar het perfecte afstudeercadeau? Ik ken dat gevoel maar al te goed, met mijn 145 boeken gelezen, weet ik hoe lastig het kan zijn de juiste keuze te maken. In deze blogpost help ik je graag verder, met een lijst van tien bijzondere boeken die zowel inspirerend als meeslepend zijn – het perfecte cadeau voor die pas afgestudeerde in jouw leven.

Ontdek nu de top tien boeken om als afstudeercadeau te geven!

Key Takeaway:

Het beste cadeau van 2024 koop je bij Bol.com vanwege het brede en diverse assortiment voor elke interesse en leeftijd. Bovendien maakt de snelle levering en uitstekende klantenservice het winkelproces zorgeloos en efficiënt.

Samenvatting

 • “Het Dertigersdilemma” is een aanrader als afstudeercadeau, omdat het boek goede tips en ideeën geeft over keuzes maken in het leven.
 • “De Groene Meisjes” is perfect voor mensen die geïnteresseerd zijn in een duurzamer en bewuster leven, met praktische tips over veganistisch eten, minimalisme en duurzaam reizen.
 • “Hoogsensitiviteit als Kracht” legt uit wat hoogsensitiviteit inhoudt en geeft praktische tips om ermee om te gaan, waardoor het een aanrader is voor iedereen die zichzelf of anderen beter wil begrijpen.
 • “Zonder Suiker” is een boek dat mensen helpt om suiker te verminderen in hun dieet, met praktische tips en recepten om gezonde keuzes te maken.
 • “Stilzitten als een Kikker” helpt kinderen om rust en kalmte te vinden door middel van mindfulness en meditatie, wat handig kan zijn bij het omgaan met stress na het afstuderen.
 • “Opgeruimd!” leert je hoe je je huis kunt opruimen op een manier die je gelukkig maakt, perfect voor iemand die meer rust en orde wil in hun leven na het afstuderen.
 • “Sterker dan Ooit” gaat over veerkracht en moed, en kan helpen bij het omgaan met tegenslagen en het bereiken van succes na het afstuderen.
 • “Hypotheekvrij!” geeft praktische tips om je hypotheek snel af te lossen en financiële vrijheid te bereiken, een waardevol cadeau voor iemand die verstandig met hun geld wil omgaan na het afstuderen.
 • “How Not to Die” is een inspirerend boek over het verbeteren van je gezondheid en het voorkomen van ziektes door middel van voeding.
 • “Essentialism” leert je hoe je prioriteiten kunt stellen en je kunt focussen op wat echt belangrijk is, en is ideaal voor iemand die zijn of haar carrière en leven na het afstuderen wil op

11 Levensveranderende Boeken om te Geven als Afstudeercadeau

Hier zijn 11 boeken die een leven kunnen veranderen en perfect zijn om te geven als afstudeercadeau.

Het Dertigersdilemma

“Het Dertigersdilemma” is een topkeuze voor een afstudeercadeau. Het is een boek dat veel mensen helpt als ze dertig zijn. Het gaat over de keuzes die je moet maken in je leven. Het boek geeft goede tips en ideeën.

Het is niet zwaar of saai. Het leest juist heel fijn. Dit boek is echt een aanrader!

De Groene Meisjes

“De Groene Meisjes” is een boek dat wordt aanbevolen als afstudeercadeau. Het boek is geschreven door Merel Wildschut en Jamie van Zijl, ook bekend als de auteurs achter het gelijknamige blog.

In dit boek delen ze praktische tips en inspiratie voor een duurzamer en bewuster leven. Het boek behandelt onderwerpen zoals veganistisch eten, minimalisme en duurzaam reizen. Het is een geweldige keuze voor iedereen die geïnteresseerd is in een groener en milieubewust leven.

Hoogsensitiviteit als Kracht

Hoogsensitiviteit, oftewel het gevoelig zijn voor prikkels, kan soms als een last ervaren worden. Maar in het boek “Hoogsensitiviteit als Kracht” wordt juist benadrukt dat het ook een kracht kan zijn.

Het boek legt uit wat hoogsensitiviteit precies inhoudt en geeft praktische tips om ermee om te gaan. Het laat zien dat hoogsensitieve mensen vaak creatief, empathisch en intuïtief zijn, wat grote voordelen kan hebben in het leven.

Dit boek is een aanrader voor iedereen die zichzelf of iemand anders beter wil begrijpen en leren omgaan met hoogsensitiviteit.

Zonder Suiker

“Zonder Suiker” is een boek dat ik aanbeveel als afstudeercadeau. Het is geschreven door Anne Marie Reuzenaar en gaat over het verminderen van suiker in je dieet. Het biedt praktische tips en recepten om suiker te vermijden en je gezondheid te verbeteren.

Het boek is perfect voor mensen die bewust willen eten en hun suikerinname willen verminderen. Het is een informatief en inspirerend boek dat je helpt om gezonde keuzes te maken en je lichaam beter te begrijpen.

Een geweldig cadeau voor afgestudeerden die hun gezondheid willen verbeteren en een nieuwe fase in hun leven ingaan.

Stilzitten als een Kikker

Wanneer ik denk aan het boek “Stilzitten als een Kikker” als afstudeercadeau, herinner ik me dat het een boek is dat helpt om mindfulness en meditatie te leren aan kinderen. Het is geschreven door Eline Snel en het is een populair boek geworden voor ouders en leraren die kinderen willen helpen om rust en kalmte te vinden.

Het boek bevat eenvoudige oefeningen die kinderen kunnen doen om hun gedachten te kalmeren en zich te concentreren. Het is een geweldig cadeau voor afgestudeerden die misschien wat hulp kunnen gebruiken bij ontspanning en stressmanagement na al het harde werk dat ze hebben gedaan.

Dit boek kan hen helpen om beter om te gaan met druk en stress in het dagelijks leven.

Opgeruimd!

Een van de boeken die ik aanbeveel als afstudeercadeau is “Opgeruimd!” Het is geschreven door Marie Kondo en is perfect voor iemand die op zoek is naar meer rust en orde in hun leven.

Het boek leert je hoe je je huis kunt opruimen op een manier die je echt gelukkig maakt. Marie Kondo legt uit hoe je kunt bepalen welke spullen echt belangrijk voor je zijn en hoe je afscheid kunt nemen van de dingen die je niet meer nodig hebt.

Ze biedt praktische tips en methoden om je te helpen bij het organiseren en opruimen van je huis. Dit boek zal zeker inspiratie bieden voor een frisse start na het afstuderen.

Sterker dan Ooit

“Sterker dan Ooit” is een boek dat ik aanbeveel als afstudeercadeau. Het is geschreven door Brené Brown en gaat over veerkracht en moed. Het boek leert je hoe je kunt omgaan met tegenslagen en sterker kunt worden door ze te overwinnen.

Het is een inspirerend boek dat je aanmoedigt om jezelf te ontwikkelen en het beste uit jezelf te halen. Met “Sterker dan Ooit” geef je een cadeau dat de ontvanger kan helpen om succesvol te zijn in het leven na het afstuderen.

Hypotheekvrij!

“Hypotheekvrij!” is een boek dat ik ten zeerste kan aanbevelen als afstudeercadeau. Het is geschreven door Gerhard Hormann en het is een inspirerend boek over hoe je financiële vrijheid kunt bereiken door je hypotheek af te lossen.

Het boek biedt praktische tips en strategieën om je hypotheek snel en efficiënt af te betalen, zodat je je geld kunt gebruiken voor andere belangrijke dingen in het leven. Het is een waardevol cadeau voor pas afgestudeerden die hun financiële toekomst serieus willen nemen en willen werken aan het opbouwen van vermogen.

Met “Hypotheekvrij!” kunnen ze een goede start maken op het gebied van persoonlijke financiën en de weg inslaan naar een stabiele en zorgeloze financiële toekomst.

How Not to Die

Een van de boeken die ik aanbeveel als afstudeercadeau is “How Not to Die”. Dit boek gaat over hoe je gezond kunt blijven en ziektes kunt voorkomen. Het is geschreven door Michael Greger, een arts die veel onderzoek heeft gedaan naar voeding en gezondheid.

In het boek worden verschillende ziektes besproken en wordt uitgelegd welke voeding kan helpen om deze ziektes te voorkomen. Het boek bevat ook recepten en tips voor een gezond eetpatroon.

Ik denk dat dit boek een inspirerend cadeau is voor iemand die net is afgestudeerd en zijn of haar gezondheid wil verbeteren. Dit boek kan iemand helpen om bewustere keuzes te maken op het gebied van voeding en om gezonde gewoontes te ontwikkelen.

Essentialism

Essentialism is een boek dat je kan helpen om prioriteiten te stellen en beter te focussen. Het gaat over het idee dat we te vaak bezig zijn met alles tegelijk willen doen, waardoor we uiteindelijk nergens echt goed in zijn.

Door te leren hoe je keuzes kunt maken en je kunt concentreren op wat echt belangrijk is, kun je meer voldoening halen uit je werk en persoonlijk leven. Essentialism geeft praktische tips en inzichten om een eenvoudiger en zinvoller leven te leiden.

Het is een perfect cadeau voor iemand die net is afgestudeerd en klaar is om zijn of haar carrière en leven op te bouwen.

Coach Jezelf naar Succes

Een van de boeken die ik aanbeveel als afstudeercadeau is “Coach Jezelf naar Succes”. Dit boek geeft praktische en inspirerende tips om jezelf te coachen naar succes. Het helpt je om je doelen te stellen en deze stap voor stap te bereiken.

Het boek geeft ook handige oefeningen en strategieën om negatieve gedachten te veranderen in positieve gedachten. Het is een geweldig cadeau voor iemand die net is afgestudeerd en klaar is om zijn of haar weg naar succes te vinden.

Meer Boekentips

Als je op zoek bent naar meer boekentips om als afstudeercadeau te geven, dan heb ik nog een paar suggesties voor je. Hier zijn nog vijf boeken die geweldig zouden zijn om cadeau te geven:

 • “De Kleine Prins” van Antoine de Saint – Exupéry
 • “De Alchemist” van Paulo Coelho
 • “Het Leven van Pi” van Yann Martel
 • “De Grote Gatsby” van F. Scott Fitzgerald
 • “Papieren Kinderen” van Isabelle Baez

Cadeautips voor de Thrillerverslinders

– Het Zwarte Boek van de Uren is een spannende thriller die je op het puntje van je stoel houdt.

Het Zwarte Boek van de Uren

– Het Zwarte Boek van de Uren is een spannende thriller die geschikt is als afstudeercadeau. Het boek is geschreven door Thomas Montasser en gaat over een mysterieus boek dat de tijd kan manipuleren.

De hoofdpersoon, Jonas, ontdekt dit boek en raakt verwikkeld in een gevaarlijk avontuur. Het verhaal is meeslepend en houdt je op het puntje van je stoel. Een perfect cadeau voor liefhebbers van spannende boeken!

Magma

“Magma” is een van de boeken die ik aanbeveel als afstudeercadeau. Het is een boek dat zowel vermakelijk als informatief is. Het boek gaat over heimwee en hoe je hiermee om kunt gaan.

Het is geschreven door Floortje Dessing, een bekende Nederlandse reisjournalist. “Magma” is een inspirerend boek dat perfect is voor jonge afgestudeerden die op zoek zijn naar avontuur en zelfontwikkeling.

Het laat zien hoe je je dromen kunt najagen en nieuwe ervaringen kunt opdoen. Als je op zoek bent naar een cadeau dat zowel nuttig als inspirerend is, dan is “Magma” zeker het overwegen waard.

Toen Was Ze Weg

“Toen Was Ze Weg” is een boek dat wordt aanbevolen als afstudeercadeau. Het is een spannende thriller die geschreven is door Lisa Jewell. Het verhaal gaat over een jong meisje genaamd Ellie, die plotseling verdwijnt en haar familie in grote angst achterlaat.

Het boek volgt de zoektocht naar Ellie en onthult de geheimen en leugens binnen de gemeenschap. Het is een meeslepende en intrigerende roman die zeker in de smaak zal vallen bij liefhebbers van spannende boeken.

Sneeuwexpress

“Sneeuwexpress” is een van de boeken die ik aanbeveel als afstudeercadeau. Het is een spannende thriller geschreven door Suzanne Vermeer. Het verhaal speelt zich af in de Alpen, waar een groep mensen vast komt te zitten in een trein tijdens een hevige sneeuwstorm.

Terwijl ze wachten op hulp, blijkt dat er een moordenaar aan boord is. De hoofdpersonen moeten proberen te overleven en tegelijkertijd de dader zien te ontmaskeren. Het boek zit vol met plotwendingen en spanning. waardoor het een geweldige keuze is voor liefhebbers van thrillers.

Wintereiland

“Wintereiland” is een boek dat wordt aanbevolen als cadeau voor afstudeerders. Het boek, geschreven door Jenny Colgan, is een romantische en hartverwarmende roman die zich afspeelt op een afgelegen eiland in Schotland tijdens de winter.

Het verhaal volgt Flora, die naar het eiland verhuist om haar leven een nieuwe wending te geven. Ze opent een café en ontdekt dat het leven op het eiland totaal anders is dan wat ze gewend was.

Het boek is een heerlijke mix van romantiek, humor en winterse gezelligheid, waardoor het perfect is om te lezen tijdens de feestdagen. Dus als je op zoek bent naar een leuk cadeau voor een afstudeerder, dan is “Wintereiland” zeker een aanrader!

Cadeautips voor Liefhebbers van Inspirerende Literatuur

Als je op zoek bent naar een cadeau voor liefhebbers van inspirerende literatuur, dan zijn deze boeken zeker de moeite waard om te geven.

Wondervrouwen – Alles Wat Je Hart Begeert

“Wondervrouwen – Alles Wat Je Hart Begeert” is een boek dat wordt aanbevolen als afstudeercadeau. Het is geschikt voor liefhebbers van inspirerende literatuur. In het boek worden verhalen verteld over krachtige vrouwen die hun hart volgen en hun dromen najagen.

Het boek inspireert en moedigt aan om je eigen passies te volgen en je doelen na te streven. Met dit boek geef je een cadeau dat zowel vermakelijk als motiverend is voor de pas afgestudeerde.

Mary en Rose

Mary en Rose is een boek dat ik zou aanbevelen als afstudeercadeau. Het is een verhaal over vriendschap en avontuur, geschreven door auteur [X]. Het boek vertelt het verhaal van Mary en Rose, twee meisjes die samen opgroeien en allerlei spannende avonturen beleven.

Het is een boek dat jonge volwassenen zal inspireren en vermaken. Ik denk dat dit een geweldig cadeau is voor iemand die net is afgestudeerd en klaar is om de wereld te verkennen. Het zal hen zeker aanmoedigen om nieuwe dingen te proberen en hun eigen avonturen te creëren.

De Held van Station Friedrichstrasse

“De Held van Station Friedrichstrasse” is een boek dat ik aanbeveel als afstudeercadeau. Het boek vertelt het waargebeurde verhaal van Hildegard Knef, een Duitse actrice en zangeres die tijdens de Tweede Wereldoorlog in Berlijn leefde.

Het boek neemt je mee door haar leven en hoe ze zich staande hield in moeilijke tijden. Het is een inspirerend verhaal over veerkracht en doorzettingsvermogen. Een cadeau met dit boek geeft niet alleen entertainment, maar ook een les in geschiedenis en het overwinnen van obstakels.

Onze Verloren Harten

“Onze Verloren Harten” is een boek dat ik aanraad als afstudeercadeau. Het is een inspirerend verhaal over liefde en verlies, geschreven door een getalenteerde auteur. Het boek neemt je mee op een emotionele reis waarin de hoofdpersonages hun eigen hartzeer overwinnen en weer liefde vinden.

Het is een prachtig en ontroerend verhaal dat iedereen zal raken. Ik geloof dat dit boek de perfecte keuze is voor pas afgestudeerden die op zoek zijn naar nieuwe avonturen in het leven.

Verbonden

“Verbonden” is een boek dat wordt aanbevolen als afstudeercadeau. Dit boek gaat over de kracht van menselijke verbindingen en hoe het ons leven kan verrijken. Het benadrukt het belang van sociale relaties en hoe deze ons kunnen helpen bij onze persoonlijke groei en ontwikkeling.

Het boek biedt inzichten en praktische tips om betekenisvolle en gezonde relaties op te bouwen, zowel op persoonlijk als professioneel vlak. Met zijn inspirerende boodschap kan “Verbonden” een geweldig cadeau zijn voor pas afgestudeerden die op zoek zijn naar richting en betekenis in hun leven.

Meer over afstudeercadeaus

Als je op zoek bent naar iets traditioneels, dan zijn “sieraden“, ervaringscadeausgepersonaliseerde cadeau’s” altijd een hit. Voor de intellectuelen onder ons hebben we ook een sectie gewijd aan “boeken”, terwijl tech-liefhebbers zullen smullen van onze keuzes in “gadgets“.

Voor degenen die een nieuwe fase ingaan als professionals, bekijk onze gidsen over “LinkedIn Premium abonnement” en “Abonnementen” die je kunt overwegen. We hebben zelfs een speciale rubriek over “Kleding (werk)” en de onmisbare “Aktetas“.

Ben je ecobewust? Mis dan onze “Duurzaam” en “Ethisch gemaakt” cadeaus niet. Voor degenen die houden van een vleugje luxe, hebben we ook “Luxe afstudeercadeaus” die je absoluut zal fascineren.

De avonturiers onder ons zullen dol zijn op onze “Reiscadeaus“. Of het nu een functionele “rugzak“, een spannende “reisvoucher” of handige “reisaccessoires” zijn, we hebben het allemaal. Overweeg een “blijvend cadeau afstuderen” dat ze voor altijd zullen koesteren.

Zin om buiten de gebaande paden te treden? Neem dan een kijkje bij onze “Onconventionele Afstudeercadeaus“. En voor diegenen die welzijn hoog in het vaandel dragen, bieden we “Gezondheids- en Wellnessgeschenken“. Last but not least, overweeg onze “Financiële Geschenken voor Afstudeerders” als een investering in hun toekomst.

Veelgestelde Vragen

1. Wat zijn de top 10 boeken om te geven als afstudeercadeau?

De top 10 boeken om te geven als afstudeercadeau zijn inspirerende boeken voor zelfontwikkeling en uren leesplezier.

2. Waarom is een boek een goed afstudeercadeau?

Boekencadeaus zijn geweldig omdat ze zorgen voor uren leesplezier, inspiratie bieden en kunnen helpen bij het oplossen van het dertigers dilemma.

3. Welke boeken zijn leuk om cadeau te doen?

Populaire boeken om te geven bij het afstuderen zijn die welke afgestudeerden inspireren en hen aanmoedigen voor zelfontwikkeling.

4. Waar kan ik ideeën krijgen voor boekencadeaus?

U kunt toplijsten van boeken cadeau geven bekijken of zoeken naar aanbevolen boeken voor geslaagden.

5. Zijn puzzelboeken geschikt als afstudeergeschenk?

Ja, een puzzelboek is ook een leuk idee voor een afstudeercadeau omdat het denksport stimuleert.

» Referenties

1. An integrative review of gift-giving research in consumer behavior and marketing, Julian Givi, Laura Birg, Tina M. Lowrey, Jeff Galak, 07 July 2022
https://myscp.onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1002/jcpy.1318

2. A bibliometric analysis on gift giving, Mansi Gupta, Parvathy, Julian Givi, Moumita Dey, H. Kent Baker, Gopal Das
First published: 28 December 2022
https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1002/mar.21785

3. Trickle Down Spending: The Role of Income Inequality on Gift Spending Decisions, Max Alberhasky and Andrew D. Gershoff
https://www.journals.uchicago.edu/doi/abs/10.1086/726424?journalCode=jacr

» Referenties

Team Afstudeercadeau.nl

Team Afstudeercadeau.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Afstudeercadeau.nl, vastberaden om jou te voorzien van inspiratie voor betekenisvolle geschenken ter ere van deze mijlpaal. Ontdek hoe wij je kunnen bijstaan bij het vinden van het perfecte cadeau dat de prestaties en het harde werk van de afstudeerder op passende wijze viert. Lees meer over ons >

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *