In dit artikel

Leuke en Educatieve Afstudeercadeaus voor VWO Studenten

Leuke en Educatieve Afstudeercadeaus voor VWO Studenten (2024)

In dit artikel

Het kiezen van het perfecte afstudeercadeau voor een VWO student kan een uitdaging zijn. Ik weet het, ik heb in dezelfde situatie gezeten en heb me erdoorheen geworsteld. Na veel onderzoek en overleg met diverse studenten, heb ik nu een handige lijst met leuke en educatieve cadeau-ideeën samengesteld.

Laat me je helpen om de perfecte verrassing te vinden die jouw afgestudeerde VWO student absoluut zal waarderen!

Key Takeaway:

Het beste afstudeercadeau van 2024 koop je bij Bol.com vanwege het brede en diverse assortiment voor elke interesse en leeftijd. Bovendien maakt de snelle levering en uitstekende klantenservice het winkelproces zorgeloos en efficiënt.

Samenvatting

 • Sieraden, zoals een mooie halsketting of armband, zijn leuke afstudeercadeaus voor VWO studenten en kunnen een blijvend symbool zijn van hun harde werk.
 • Een dagje shoppen is een leuke manier voor VWO studenten om hun afstuderen te vieren en zichzelf te belonen voor al hun inspanningen.
 • Een horloge is een geweldig afstudeercadeau dat zowel volwassenheid en verantwoordelijkheid symboliseert als praktisch is voor hun toekomstige studie- of professionele leven.
 • Een stedentrip of lange reis is een tof cadeau – idee waarmee VWO studenten nieuwe culturen en plaatsen kunnen ontdekken na het harde werken op school.
 • Een educatief boek is een nuttig en inspirerend cadeau dat VWO studenten de mogelijkheid biedt hun kennis te vergroten en zich te verdiepen in interessante onderwerpen.
 • Er zijn educatieve afstudeercadeaus beschikbaar onder verschillende budgetten, zoals boeken, museumkaarten, online cursussen, tijdschriftabonnementen en taalcursussen.

Leuke Afstudeercadeaus voor VWO Studenten

Sieraden zijn altijd een populair cadeau voor afstudeerders, zoals een mooie halsketting of armband.

Sieraden

Sieraden zijn prachtige cadeaus voor VWO studenten. Ze laten zien hoe trots je bent. Een mooie hanger of een elegante armband kan een blijvend symbool zijn van hun harde werk. Kies voor een duurzaam sieraad om te laten zien dat je om de toekomst geeft.

Bijvoorbeeld iets gemaakt van gerecyclede materialen. Dit is ook een manier om invloed uit te oefenen op duurzame trends. Sieraden zijn mooi, waardevol en passen bij elke outfit. Zo wordt de student altijd herinnerd aan zijn of haar prestatie.

Dagje Shoppen

Een ander leuk afstudeercadeau idee voor VWO studenten is een dagje shoppen. Ze kunnen hun nieuwe vrijheid vieren door samen met vrienden of familie naar hun favoriete winkels te gaan en te genieten van een dagje uit.

Dit is een geweldige manier voor hen om zichzelf te belonen voor al het harde werk dat ze hebben verricht tijdens hun studie. Ze kunnen nieuwe kleding, accessoires of andere items kopen die ze graag willen hebben.

Een dagje shoppen kan ook dienen als een leuke en ontspannende activiteit na de stress van examens en deadlines. Het geeft de studenten de kans om even los te komen van hun schoolwerk en te genieten van wat vrije tijd.

Horloge

Een horloge is een geweldig afstudeercadeau voor VWO-studenten. Het symboliseert volwassenheid en verantwoordelijkheid, en kan ook praktisch zijn voor hun toekomstige studie- of professionele leven.

Met een horloge kunnen ze de tijd bijhouden tijdens colleges, examens en afspraken. Het is een nuttig cadeau dat lang meegaat en hen herinnert aan hun afstuderen. Bovendien zijn er verschillende stijlen en prijsklassen beschikbaar, zodat je een horloge kunt kiezen dat past bij de persoonlijke smaak en het budget van de VWO-student.

Stedentrip of Lange Reis

Een tof afstudeercadeau voor VWO-studenten is een stedentrip of lange reis. Dit geeft hen de kans om nieuwe culturen en plaatsen te ontdekken na het harde werken op school. Het kan ook een beloning zijn voor het behalen van hun diploma.

Ze kunnen bijvoorbeeld naar een stad gaan waar ze altijd al heen wilden, zoals Parijs of Barcelona. Of als ze avontuurlijk zijn, kunnen ze kiezen voor een verre reis naar bijvoorbeeld Azië of Zuid-Amerika.

Deze ervaring zal hen helpen groeien en nieuwe perspectieven te ontwikkelen. Het is een manier om te ontspannen en te genieten van de vruchten van hun inspanningen.

Educatief Boek

Een educatief boek is een geweldig cadeau-idee voor VWO-studenten die afstuderen. Het geeft hen de mogelijkheid om hun kennis verder te vergroten en zich te verdiepen in interessante onderwerpen.

Of het nu gaat om geschiedenis, wetenschap, literatuur of een ander vakgebied, er zijn talloze educatieve boeken beschikbaar die aansluiten bij de interesses van de student. Een educatief boek kan niet alleen leuk zijn om te lezen, maar het kan ook helpen bij de voorbereiding op vervolgstudies of toekomstige carrières.

Het is een cadeau dat zowel nuttig als inspirerend is voor VWO-studenten die op het punt staan om een nieuwe fase in hun leven te betreden.

Educatieve Afstudeercadeaus onder verschillende Budgetten

Voor studenten met een beperkt budget zijn er ook educatieve afstudeercadeaus beschikbaar. Onder de €25 zijn er bijvoorbeeld boeken over interessante onderwerpen zoals wetenschap, geschiedenis of filosofie.

Onder de €50 kun je denken aan een museumkaart of een online cursus naar keuze. En voor budgetten onder de €100 zijn er mogelijkheden zoals een abonnement op een tijdschrift of een tablet voor het lezen van e-books.

Zelfs onder de €150 zijn er educatieve cadeaus te vinden, zoals een taalcursus of een instrument om te leren bespelen.

Onder €25

Als je op zoek bent naar een leuk afstudeercadeau voor een VWO-student, hoef je geen fortuin uit te geven. Hier zijn enkele cadeau-ideeën onder de €25:

 1. Leuke boeken: Geef ze een interessant boek over hun favoriete onderwerp of een inspirerende biografie van iemand die ze bewonderen.
 2. Stationair set: Een kleurrijk en functioneel stationair set is altijd handig voor studenten om notities te maken en georganiseerd te blijven.
 3. Sleutelhanger met geluksbrenger: Een schattige sleutelhanger met bijvoorbeeld een klavertje vier of gelukspoppetje zal hen herinneren aan hun succes en hen geluk brengen in de toekomst.
 4. Mok met grappige tekst: Een mok met een grappige tekst zoals “Afgestudeerd! Voortaan eindelijk koffie zonder deadlines!” is zowel nuttig als humoristisch.
 5. Cadeaubon voor hun favoriete winkel: Met een cadeaubon kunnen ze zelf iets leuks uitkiezen dat past bij hun smaak en stijl.
 6. Filmtickets: Nodig hen uit voor een filmavondje in de bioscoop, waar ze kunnen ontspannen en genieten van een leuke film.
 7. Inspirerende poster: Een poster met inspirerende citaten kan hen motiveren en inspireren op hun verdere studiereis.
 8. Fotolijstje: Geef hen een fotolijstje waarin ze foto’s van mooie herinneringen kunnen plaatsen, zoals het behalen van hun diploma.
 9. Tijdschriftabonnement: Geef hen een abonnement op een tijdschrift dat aansluit bij hun interesses, zoals wetenschap, muziek of mode.
 10. Plantje: Een klein kamerplantje brengt niet alleen groen in hun kamer, maar zorgt ook voor een gezonde en positieve sfeer.

Onder €50

Ik heb ook leuke cadeau-ideeën voor onder €50. Hier zijn enkele opties:

 1. Een gepersonaliseerde sleutelhanger met de naam van de student erop.
 2. Een inspirerend boek dat hen kan helpen bij hun toekomstige ambities.
 3. Een abonnement op een tijdschrift dat past bij hun interesses, zoals wetenschap of mode.
 4. Een mooie mok met een motiverende quote erop gedrukt.
 5. Een set kleurrijke markers of pennen om notities mee te maken tijdens hun vervolgstudie.
 6. Een tegoedbon voor een lokale koffiebar waar ze kunnen genieten van een drankje tijdens het studeren.
 7. Een puzzel of bordspel dat leuk is om samen met vrienden of familie te spelen.
 8. Een plant of bloem die hun studentenkamer wat groener maakt en zorgt voor een ontspannen sfeer.
 9. Een handig gadget, zoals een draadloze oplader of Bluetooth – speaker, die ze kunnen gebruiken in hun dagelijks leven.
 10. Een fotolijstje waarin ze mooie herinneringen aan hun studietijd kunnen bewaren.

Onder €100

Ik heb een aantal cadeau-ideeën onder €100 voor VWO-studenten die afstuderen:

 1. Een abonnement op een educatieve tijdschrift.
 2. Een interactief spel dat kennis en plezier combineert, zoals een escape room spel.
 3. Een nieuwe sportuitrusting om hun favoriete sport voort te zetten.
 4. Een digitale camera om mooie herinneringen vast te leggen.
 5. Een online cursus of workshop over een onderwerp waarin ze geïnteresseerd zijn, zoals fotografie of programmeren.
 6. Een set boeken van hun favoriete schrijver of een serie die ze willen lezen.
 7. Een tablet of e – reader om gemakkelijk boeken en studiemateriaal te kunnen lezen.
 8. Een lidmaatschap voor een culturele instelling, zoals een museum, theater of concertzaal.
 9. Een muziekinstrument om hun passie voor muziek verder te ontwikkelen.
 10. Een luxe agenda of planner om hun toekomstige plannen bij te houden.

Onder €150

Ik heb ook een lijst samengesteld met educatieve afstudeercadeaus die onder €150 kosten. Hier zijn enkele ideeën:

 • Een abonnement op een tijdschrift of online cursus waarin ze geïnteresseerd zijn.
 • Een tablet of e – reader, zodat ze gemakkelijk boeken kunnen lezen en studeren.
 • Een smartwatch of fitnesstracker om hen te helpen hun gezondheid en welzijn bij te houden.
 • Een goede kwaliteit koptelefoon, zodat ze in alle rust kunnen studeren of van muziek kunnen genieten.
 • Een professionele camera, voor studenten die geïnteresseerd zijn in fotografie of videografie.
 • Een lidmaatschap van een sportschool, zodat ze actief kunnen blijven tijdens het studeren.

Creatieve Cadeau Ideeën

– Schilderen op nummer voor volwassenen, een leuke en ontspannende manier om creatief bezig te zijn.

– DIY Ecosysteem Terrarium, een uniek cadeau waarbij de ontvanger zelf een miniwereld kan creëren.

– Letterbord, perfect om inspirerende quotes op te zetten of als decoratie in de studentenkamer.

– Schoolplaat met historische wereldkaart, een educatieve én decoratieve toevoeging aan het interieur.

– Popcornmachine, ideaal voor filmavonden en gezellige knabbelmomenten.

Wil je meer leuke en originele creatieve cadeau ideeën ontdekken? Lees verder!

Schilderen op nummer voor volwassenen

Schilderen op nummer voor volwassenen is een leuk en creatief cadeau-idee voor VWO-studenten die afstuderen. Met deze activiteit kunnen ze ontspannen en tegelijkertijd hun artistieke vaardigheden ontwikkelen.

Het concept is eenvoudig: ze krijgen een canvas met verschillende genummerde vakjes en bijpassende verfkleuren. Door de vakjes te vullen met de juiste kleur, creëren ze stap voor stap een prachtig schilderij.

Dit cadeau biedt studenten de kans om hun creativiteit te uiten en iets unieks te maken. Bovendien is het een leuke manier om even weg te zijn van de studiestress en te ontspannen met een leuke hobby.

DIY Ecosysteem Terrarium

Een geweldig idee voor een afstudeercadeau is een DIY ecosysteem terrarium. Dit is een klein ecosysteem dat je zelf kunt maken in een glazen pot of terrarium. Het is niet alleen leuk om te doen, maar het is ook educatief.

Het terrarium simuleert een natuurlijke omgeving waar planten en kleine dieren kunnen groeien en leven. Je kunt verschillende planten selecteren en leren over hun zorgbehoeften, zoals water geven en lichtniveaus.

Daarnaast kun je ook kleine dieren zoals slakken of insecten toevoegen om het ecosysteem compleet te maken. Het DIY ecosysteem terrarium is niet alleen een decoratief item, maar het leert ook over de natuur en het belang van een evenwichtig ecosysteem.

Letterbord

Een letterbord is een leuk cadeau voor VWO studenten die afstuderen. Met een letterbord kunnen ze hun eigen berichten en quotes maken door de letters op het bord te plaatsen. Het is een creatieve manier om hun gedachten en gevoelens uit te drukken.

Daarnaast kan het ook gebruikt worden als decoratie in hun kamer of op hun bureau. Een letterbord is een origineel cadeau dat studenten kunnen waarderen en gebruiken als herinnering aan hun afstudeerperiode.

Het is een leuke toevoeging aan de andere cadeaus die in het artikel worden genoemd, zoals sieraden, dagje shoppen, horloge en educatieve boeken. Een letterbord zorgt voor een persoonlijk tintje en geeft studenten de mogelijkheid om hun eigen stijl en creativiteit te uiten.

Schoolplaat met historische wereldkaart

Een leuke afstudeercadeau-idee voor VWO-studenten is een schoolplaat met een historische wereldkaart. Deze schoolplaat kan als decoratief stuk dienen voor hun studentenkamer of toekomstige werkkamer.

Het is niet alleen leuk om naar te kijken, maar het kan ook educatief zijn. Ze kunnen de kaart gebruiken om te leren over de geschiedenis en de verschillende landen en continenten.

Het geeft hen een visuele herinnering aan de wereld en kan hen inspireren om nieuwe plekken te ontdekken en hun kennis te vergroten. Het is een cadeau dat zowel decoratief als leerzaam is.

Popcornmachine

Een leuke en creatieve cadeau-idee voor VWO-studenten die afstuderen is een popcornmachine. Dit kan een leuke toevoeging zijn aan hun studentenkamer of een gezellige activiteit om te delen met vrienden tijdens filmavonden.

Een popcornmachine is makkelijk te gebruiken en zorgt voor heerlijke vers gepofte popcorn. Het is dus een leuk en smakelijk cadeau waar de afgestudeerde student van kan genieten. Zo kunnen ze ontspannen na hun harde werk en genieten van een heerlijke snack.

Conclusie

Kortom, er zijn tal van leuke en educatieve afstudeercadeaus beschikbaar voor VWO studenten. Of het nu gaat om sieraden, een dagje shoppen, een horloge, een stedentrip of lange reis, of een educatief boek, er is voor elk budget en elke interesse wel iets passends te vinden.

Daarnaast zijn er ook creatieve cadeau ideeën zoals schilderen op nummer, een DIY ecosysteem terrarium, een letterbord, een schoolplaat met historische wereldkaart, of zelfs een popcornmachine.

Dus waar wacht je nog op? Verras de VWO student in je leven met een leuk en educatief afstudeercadeau!

Meer over afstudeercadeaus

Welkom op onze uitgebreide blog over “Afstudeercadeau ideeën!” Of je nu op zoek bent naar het perfecte “geslaagd cadeau man“, “geslaagd cadeau vrouw“, we hebben voor elk wat wils. Navigeer door onze verschillende categorieën, beginnend met cadeau-ideeën “Per studiegerichting,” om zo de perfecte match te vinden.

Zoek je iets specifieks voor iemand die net het “Middelbaar” heeft afgerond, of juist voor een afgestudeerde van een “VMBO,” “HAVO,” “VWO,” of “Gymnasium” opleiding? We hebben ideeën die bij elke onderwijsinstelling passen. Voor de hogeropgeleiden hebben we ook een breed scala aan cadeaus die perfect zijn voor “Bachelor” en “Master” afgestudeerden.

Misschien zoek je een geschenk dat perfect is om te delen met een “Groep vrienden” of een attent gebaar richting “Familie.” In deze categorieën vind je tips en tricks om een cadeau te kiezen dat iedereen zal waarderen.

Voor de werkplek hebben we een gids voor de beste afstudeercadeaus voor “Collega’s,” vol met geschenken die zowel professioneel als persoonlijk zijn.

Als het gaat om geslachtsspecifieke cadeaus, mis dan niet onze blogs over een “afstudeercadeau vrouw” of “afstudeercadeau man.” We hebben ideeën die aansluiten op de verschillende behoeften en interesses van iedereen.

En als je nog niet zeker weet wat je wilt geven, neem dan eens een kijkje in onze blogpost over “examen cadeau” ideeën, waar je een breed scala aan opties vindt die voor bijna iedereen geschikt zijn.

Veelgestelde Vragen

1. Wat zijn leuke en educatieve afstudeercadeaus voor VWO studenten?

Leuke en educatieve afstudeercadeaus voor VWO studenten zijn cadeaus die zowel leuk als leerzaam zijn. Dit kunnen originele presentjes, inspirerende cadeautjes of nuttige cadeauideeën zijn.

2. Welk afstudeercadeau kan ik geven aan mijn dochter die net haar VWO heeft gehaald?

Je kunt je dochter een afstudeercadeau geven dat past bij haar studie. Bijvoorbeeld, als ze wiskunde heeft gestudeerd, zou een deelcertificaat een goed cadeau zijn.

3. Welk soort afstudeercadeau is passend voor iemand die verpleegkunde heeft gestudeerd?

Voor iemand die verpleegkunde heeft gestudeerd, zou een afstudeercadeau in de vorm van een boek over verpleegkunde of medische benodigdheden een goed cadeau zijn.

4. Ik wil een afstudeercadeau voor mijn zoon kopen, maar ik wil niet genderinclusief taalgebruik gebruiken. Wat kan ik doen?

Er zijn veel soorten afstudeercadeaus die geschikt zijn voor alle geslachten. Je kunt kiezen voor een creatief cadeau, zoals een boek of kunstbenodigdheden.

5. Zijn er grappige en leerzame cadeaus voor VWO studenten die ik kan geven?

Ja, er zijn veel grappige en leerzame cadeaus voor VWO studenten. Je kunt denken aan een spel dat ook educatief is, of een boek met grappige feiten over hun studiegebied.

» Referenties

1. An integrative review of gift-giving research in consumer behavior and marketing, Julian Givi, Laura Birg, Tina M. Lowrey, Jeff Galak, 07 July 2022
https://myscp.onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1002/jcpy.1318

2. A bibliometric analysis on gift giving, Mansi Gupta, Parvathy, Julian Givi, Moumita Dey, H. Kent Baker, Gopal Das
First published: 28 December 2022
https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1002/mar.21785

3. Trickle Down Spending: The Role of Income Inequality on Gift Spending Decisions, Max Alberhasky and Andrew D. Gershoff
https://www.journals.uchicago.edu/doi/abs/10.1086/726424?journalCode=jacr

» Referenties

Team Afstudeercadeau.nl

Team Afstudeercadeau.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Afstudeercadeau.nl, vastberaden om jou te voorzien van inspiratie voor betekenisvolle geschenken ter ere van deze mijlpaal. Ontdek hoe wij je kunnen bijstaan bij het vinden van het perfecte cadeau dat de prestaties en het harde werk van de afstudeerder op passende wijze viert. Lees meer over ons >

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *