In dit artikel

Het Beste Moment om een Afstudeercadeau te Geven

Het Beste Moment om een Afstudeercadeau te Geven (2024)

In dit artikel

Ben je op zoek naar het beste moment om een afstudeercadeau te geven, maar weet je niet waar te beginnen? Ik ken het gevoel, ik heb zelf ooit voor dezelfde vraag gestaan. In deze blog deel ik mijn ervaringen en geef ik je praktische, budgetvriendelijke en originele ideeën voor afstudeercadeaus.

Laten we dit feest samen vieren – lees verder en ontdek de perfecte manier om de prestaties van je geliefden te erkennen.

Key Takeaway:

Het beste cadeau van 2024 koop je bij Bol.com vanwege het brede en diverse assortiment voor elke interesse en leeftijd. Bovendien maakt de snelle levering en uitstekende klantenservice het winkelproces zorgeloos en efficiënt.

Samenvatting

 • Het beste moment om een afstudeercadeau te geven is direct na het behalen van het diploma.
 • Er zijn betaalbare afstudeercadeaus beschikbaar onder verschillende budgetten, zoals mokken, boeken en gepersonaliseerde cadeaus.
 • Originele cadeau – ideeën voor afstuderen zijn onder andere geslaagd mokken, wenskaarten, inspirerende boeken en doosjes vol geluk.
 • Persoonlijke afstudeercadeaus, zoals zilveren bedels en HEMA fototaarten, kunnen de prestaties van de afgestudeerde symboliseren en herdenken.

Leuke Afstudeercadeaus voor elk Budget

– Afstudeercadeaus onder de €25: Een leuke mok met de tekst “Geslaagd” erop of een wenskaart om de geslaagde te feliciteren.

– Afstudeercadeaus onder de €50: Het boek “Start Where You Are” voor inspiratie en motivatie of een doosje vol geluk met kleine cadeautjes erin.

– Afstudeercadeaus onder de €100: Het boek “De dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt” voor zelfreflectie of een zilveren bedel in de vorm van een uil als symbool van wijsheid.

– Afstudeercadeaus onder de €150: Een HEMA fototaart met een leuke foto van de geslaagde erop of het spel Mariokart voor ontspanning na het afstuderen.

Afstudeercadeaus onder de €25

Ik ken veel afstudeercadeaus die minder dan €25 kosten. Hier zijn er een paar:

 1. Een mok van Blond is handig en leuk. Het is kleurrijk en past goed bij het afstuderen.
 2. Bloemen met Prosecco vormen een prachtig cadeau voor iemand die net geslaagd is voor school.
 3. Emaille mokken zijn een geweldig cadeau voor reizigers. Ze zijn licht, sterk en praktisch.
 4. Voor ouders die iets speciaals willen geven aan hun afgestudeerde dochter, is een partyboeket een perfect idee.
 5. 100%LEUK heeft leuke cadeaus op hun website staan, ook onder de €25.
 6. Er zijn zelfs traditionele afstudeercadeaus te vinden voor deze prijs.

Afstudeercadeaus onder de €50

Als je op zoek bent naar een afstudeercadeau onder de €50, heb ik hier een lijst met leuke opties voor je:

 1. Een gepersonaliseerde sleutelhanger: Kies een sleutelhanger met de initialen van de afgestudeerde of met een speciale boodschap erop. Dit cadeau is persoonlijk en praktisch.
 2. Een boek naar keuze: Geef een boek dat past bij de interesse van de afgestudeerde. Zo kunnen ze ontspannen en genieten van een goed verhaal.
 3. Een mooie fotolijst: Geef een fotolijst waarin de afgestudeerde foto’s van hun mooie herinneringen kan plaatsen. Dit cadeau is zowel decoratief als emotioneel waardevol.
 4. Een abonnement op een tijdschrift: Verras de afgestudeerde met een tijdschriftabonnement naar keuze, zoals een mode- of reistijdschrift. Ze kunnen elke maand genieten van nieuwe inspiratie en informatie.
 5. Een gepersonaliseerd notitieboekje: Geef een notitieboekje met de naam van de afgestudeerde erop gedrukt. Ze kunnen dit gebruiken om belangrijke notities te maken voor hun volgende avonturen.
 6. Een mooie plant: Breng wat groen in het leven van de afgestudeerde door een mooie plant cadeau te geven. Het zorgt niet alleen voor wat levendigheid in huis, maar symboliseert ook groei en succes.
 7. Een etentje in hun favoriete restaurant: Trakteer de afgestudeerde op een heerlijke maaltijd in hun favoriete restaurant. Het is een leuke manier om samen te vieren en te genieten van goed gezelschap.
 8. Een set van verzorgingsproducten: Verwen de afgestudeerde met een luxe set van verzorgingsproducten, zoals douchegel, bodylotion en een lekker geurende kaars. Ze kunnen zichzelf verwennen en ontspannen na al het harde werken.

Afstudeercadeaus onder de €100

Hier zijn enkele leuke afstudeercadeaus onder de €100:

 1. Een gepersonaliseerde afstudeerfoto in een mooie lijst.
 2. Een praktische laptoptas voor de nieuwe baan.
 3. Een stijlvolle horloge om de tijd in de gaten te houden.
 4. Een abonnement op een tijdschrift naar keuze.
 5. Een set van luxe pennen voor professionele presentaties.
 6. Een boekenbon, zodat ze zelf een nieuw boek kunnen kiezen.
 7. Een draadloze koptelefoon om te genieten van muziek tijdens het werk.
 8. Een mooie agenda voor het plannen van afspraken en deadlines.
 9. Een cadeaubon voor een etentje bij hun favoriete restaurant.
 10. Een fitness tracker om gezond en actief te blijven.

Afstudeercadeaus onder de €150

Ik heb een lijst samengesteld met geweldige afstudeercadeaus onder de €150:

 1. Een draadloze koptelefoon voor muziekliefhebbers.
 2. Een smartwatch om de tijd bij te houden en actief te blijven.
 3. Een nieuwe camera voor avontuurlijke fotografen.
 4. Een designer handtas als een stijlvolle beloning.
 5. Een abonnement op een tijdschrift of boekenclub voor lezers.
 6. Een gevulde picknickmand voor buitenliefhebbers.
 7. Een gegraveerde pen set voor toekomstig succes.
 8. Een dagje spa om te ontspannen na het harde werken.
 9. Een sportabonnement om fit te blijven na het afstuderen.
 10. Een luxe etentje voor een feestelijk moment.

Originele Afstudeercadeau Ideeën

– Geslaagd Mok: Een kleurrijke mok om het behalen van het diploma te vieren. Leuk en handig cadeau!

– Wenskaart “Vol Goede Moed”: Een opbeurende wenskaart om de afgestudeerde succes te wensen in de toekomst.

– Boek “Start Where You Are”: Een inspirerend boek om de pas afgestudeerde te helpen bij het beginnen van hun volgende avontuur.

– Een doosje vol geluk: Een doosje met kleine geluksmomenten om de afgestudeerde te herinneren aan de mooie momenten in het leven.

– Boek “De dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt”: Een boek vol wijze lessen en inzichten om de pas afgestudeerde te inspireren.

Wil je meer orig

Geslaagd Mok

Een geslaagd mok is een leuk en handig cadeau om te geven bij het afstuderen. Het is een kleurrijke mok speciaal ontworpen voor mensen die hun diploma hebben behaald. Het is een origineel cadeau waarmee je kunt laten zien dat je om de persoon geeft en hun prestatie waardeert.

Een geslaagd mok is een geschikt geschenk voor zowel dochters als vriendinnen, en het kan ook een leuk cadeau zijn voor ouders om aan hun kind te geven. Het is een tastbare herinnering aan de tijd en moeite die ze hebben gestoken in het behalen van hun diploma.

Daarnaast is het ook een handig cadeau, omdat ze de mok kunnen gebruiken voor hun favoriete drankje terwijl ze genieten van hun nieuwe prestatie.

Wenskaart “Vol Goede Moed”

De wenskaart “Vol Goede Moed” is een origineel cadeau-idee voor iemand die is afgestudeerd. Deze kleurrijke kaart heeft een positieve boodschap en kan de ontvanger aanmoedigen voor de toekomst.

Het is een eenvoudig maar gewaardeerd geschenk dat laat zien dat je om die persoon geeft. De wenskaart kan worden toegevoegd aan een ander cadeau, of gewoon op zichzelf gegeven worden.

Het is een kleine manier om iemand een beetje extra steun en motivatie te geven na het behalen van hun diploma.

Boek “Start Where You Are”

Een van de originele afstudeercadeau ideeën is het boek “Start Where You Are”. Dit boek kan een leuk en inspirerend cadeau zijn voor iemand die net is afgestudeerd. Het boek biedt gouden tips en adviezen om je weg te vinden in het leven na het afstuderen.

Het moedigt aan om te beginnen waar je bent en helpt bij het ontdekken van je passies en doelen. Het is een cadeau dat zeker gewaardeerd zal worden en waar de ontvanger veel aan kan hebben in de toekomst.

Een doosje vol geluk

Een doosje vol geluk is een origineel cadeau-idee voor iemand die is afgestudeerd. Het doosje bevat kleine kaartjes met gelukwensen en positieve boodschappen. Elke dag kan de ontvanger een nieuw kaartje uit het doosje halen en zich laten inspireren door de mooie woorden.

Dit cadeau toont zorg en aandacht, en helpt de afgestudeerde om positief naar de toekomst te kijken. Het is een geschenk dat lang gewaardeerd zal worden en herinnert aan het behalen van het diploma.

Boek “De dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt”

Ik wil graag het boek “De dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt” aanraden als afstudeercadeau. Dit boek is geschreven door Haemin Sunim en bevat wijze woorden en inzichten over het nemen van tijd voor jezelf.

Het is een inspirerend boek dat helpt om meer rust en geluk te vinden in het dagelijks leven. Het is een ideaal cadeau voor iemand die net is afgestudeerd, omdat het hen kan helpen om na een drukke studieperiode de tijd te nemen om te reflecteren en te genieten van het leven.

Dit boek zal zeker gewaardeerd worden door de ontvanger en kan dienen als een bron van inspiratie voor de toekomst.

Persoonlijke Afstudeercadeaus

– Zilveren Bedel Uil – Een symbolisch cadeau om de wijsheid en prestaties van de afgestudeerde te vieren. Lees meer..

Zilveren Bedel Uil

Een zilveren bedel in de vorm van een uil is een geweldig persoonlijk afstudeercadeau. Het symboliseert wijsheid en kennis, wat perfect past bij iemand die net is afgestudeerd. De bedel kan aan een armband of ketting worden gedragen en herinnert de persoon altijd aan zijn of haar prestatie.

Het is een tijdloos cadeau dat zeker gewaardeerd zal worden.

HEMA Fototaart

Een van de originele afstudeercadeau ideeën is een HEMA fototaart. Deze taart kan worden gepersonaliseerd met een foto van de persoon die is afgestudeerd. Het is een leuke en feestelijke manier om de prestaties van de afstudeerder te vieren.

De HEMA fototaarten zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en smaken, dus er is voor elk wat wils. Het is een cadeau dat zeker gewaardeerd zal worden en een blijvende herinnering zal creëren aan deze speciale mijlpaal.

Mariokart

Een andere leuke optie voor een afstudeercadeau is Mariokart. Het is een populair racespel dat veel plezier biedt en perfect is om te spelen met vrienden of familie. Het spel is kleurrijk en heeft verschillende levels en personages om uit te kiezen.

Het is een geweldig cadeau voor iemand die van gamen houdt en het geeft hen de mogelijkheid om te ontspannen en plezier te hebben na hun afstuderen. Bovendien kan het ook dienen als een leuk cadeau voor een vriend of familielid die net is afgestudeerd.

Scratch map

Een van de originele afstudeercadeau ideeën is een scratch map. Dit is een kleurrijke en interactieve wereldkaart waar je landen kunt wegkrassen die je hebt bezocht. Het is een leuke manier om de reiservaring van de afgestudeerde student te vieren en te herinneren.

De scratch map is geschikt voor zowel reisliefhebbers als avonturiers, en kan dienen als decoratie in huis. Het cadeau is uniek en persoonlijk, en zal zeker gewaardeerd worden door de ontvanger.

E-cursus “Vind je ideale baan”

Als je net bent afgestudeerd en op zoek bent naar je ideale baan, kan de e-cursus “Vind je ideale baan” een waardevol cadeau zijn. Deze cursus biedt gouden tips en advies over het vinden van de juiste baan die bij jou past.

Het is een praktische en persoonlijke cadeau-optie die je kunt overwegen om iemand te ondersteunen tijdens deze belangrijke overgangsperiode in hun leven.

Praktische Afstudeercadeaus

Een massagekussen voor ontspanning, een keukenmachine voor culinaire avonturen, een horloge om de tijd bij te houden, een e-reader voor de boekenliefhebber en een reiskoffer voor toekomstige trips.

Benieuwd naar meer praktische afstudeercadeau ideeën? Lees snel verder!

Massagekussen

Een massagekussen is een praktisch cadeau om te geven aan iemand die net is afgestudeerd. Het kan helpen om ontspanning te vinden na een lange dag studeren. Met een massagekussen kan de ontvanger genieten van een heerlijke massage in het comfort van hun eigen huis.

Het is een handig cadeau dat gemakkelijk te gebruiken is en kan helpen bij het verlichten van spanning en stress. Een massagekussen kan ook zorgen voor een moment van rust en ontspanning, wat erg gewaardeerd kan worden na een intensieve periode van studeren.

Het is een cadeau dat geschikt is voor zowel mannen als vrouwen en kan een welkome aanvulling zijn op hun dagelijkse routine.

Keukenmachine

Een keukenmachine is een praktisch afstudeercadeau dat handig kan zijn in de keuken. Met een keukenmachine kunnen verschillende taken worden verricht, zoals het mixen, hakken en kneden van ingrediënten.

Het kan helpen bij het bereiden van maaltijden en bakken van lekkernijen. Een keukenmachine is een veelzijdig cadeau dat gewaardeerd kan worden door iemand die graag in de keuken staat.

Het kan helpen om tijd te besparen en maakt het koken en bakken gemakkelijker. Een keukenmachine is een praktisch cadeau waar de ontvanger lange tijd plezier van kan hebben.

Horloge

Een horloge is een praktisch en tijdloos cadeau om te geven bij het afstuderen. Het is een accessoire dat zowel nuttig als stijlvol kan zijn. Een horloge kan de ontvanger helpen om op tijd te komen voor belangrijke afspraken en kan ook dienen als een herinnering aan de prestatie van het afstuderen.

Het is een geschenk dat dagelijks gebruikt kan worden en altijd gewaardeerd zal worden. Er zijn verschillende merken en stijlen beschikbaar, dus er is voor ieder wat wils. Een horloge kan zowel geschikt zijn voor een man als een vrouw, en kan een symbolisch cadeau zijn om het begin van een nieuwe fase in het leven te vieren.

E-reader

Een e-reader is een handig en praktisch cadeau om te geven bij het afstuderen. Met een e-reader kan de ontvanger gemakkelijk boeken en tijdschriften lezen, waar en wanneer hij of zij maar wil.

Het is een geweldig cadeau voor iemand die van lezen houdt, omdat er duizenden boeken op één apparaat passen. Bovendien zijn e-readers vaak licht en compact, waardoor ze gemakkelijk mee te nemen zijn op reis of onderweg.

Een e-reader is een cadeau dat zeker gewaardeerd zal worden door een pas afgestudeerde.

Reiskoffer

Een reiskoffer is een praktisch afstudeercadeau voor iemand die graag op avontuur gaat. Het is de perfecte metgezel voor het verkennen van nieuwe plekken en het maken van onvergetelijke herinneringen.

Of het nu gaat om een weekendje weg of een lange reis, een goede reiskoffer zorgt ervoor dat alle spullen veilig en georganiseerd blijven. Het is handig om te weten dat er een breed scala aan reiskoffers beschikbaar is, variërend in grootte, materiaal en functionaliteit.

Dus of je nu op zoek bent naar een lichtgewicht koffer met vier wielen of een stevige hardschalige koffer, er is altijd wel een optie die past bij de behoeften en stijl van de persoon die is afgestudeerd.

Meer over afstudeercadeau’s

Welkom op onze uitgebreide blog over “Afstudeercadeau Info”! Als je met vragen zit zoals “Hoeveel besteden” aan een “Afstudeercadeau” of “Wanneer geven” en “Hoe geven“, dan hebben we artikelen die deze vragen grondig beantwoorden. We kennen allemaal het dilemma van “afgestudeerd en nu” en zoeken het perfecte “cadeau afstuderen” of “geslaagd cadeau“.

Zit je in de knoop over het “Verpakken” van je geschenk? Bekijk dan onze blogsecties over “cadeau inpakken“. We hebben handige tips voor het kiezen van de juiste “cadeau doosjes“, het mooiste “cadeau papier“, en hoe je met een creatief “cadeau lint” je geschenk kunt “Presenteren“.

Maar daar stopt het niet! Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste “Trends“? Of ben je op zoek naar “Unieke afstudeercadeaus“? Ook dat komt uitgebreid aan bod. En als je je ooit hebt afgevraagd of het “cadeau of kado” moet zijn, wij scheppen duidelijkheid!

Veelgestelde Vragen

1. Wat is het beste moment om een afstudeercadeau te geven?

Het beste moment om een afstudeercadeau te geven is tijdens de diploma-uitreiking of de viering na het examen.

2. Kan ik een cadeau geven bij afstuderen aan mijn kind of vriendin?

Ja, je kunt zeker een cadeau bij afstuderen geven aan je kind, vriendin, vriend of elke andere geliefde persoon.

3. Wat als ik geen cadeautje kan vinden op de geschenkenlijst?

Als je geen passend afstudeergeschenk op de geschenkenlijst kunt vinden, kun je altijd een persoonlijk en betekenisvol cadeau geven.

4. Kan ik een cadeau na afstuderen geven?

Ja, het is prima om een cadeau na afstuderen te geven. Het belangrijkste is om de prestatie van de afgestudeerde te erkennen en te vieren.

5. Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn cadeau niet oningepakt blijft?

Om ervoor te zorgen dat je cadeau niet oningepakt blijft, moet je nadenken over wat de afgestudeerde echt leuk zou vinden of nodig zou kunnen hebben na het afstuderen.

» Referenties

1. An integrative review of gift-giving research in consumer behavior and marketing, Julian Givi, Laura Birg, Tina M. Lowrey, Jeff Galak, 07 July 2022
https://myscp.onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1002/jcpy.1318

2. A bibliometric analysis on gift giving, Mansi Gupta, Parvathy, Julian Givi, Moumita Dey, H. Kent Baker, Gopal Das
First published: 28 December 2022
https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1002/mar.21785

3. Trickle Down Spending: The Role of Income Inequality on Gift Spending Decisions, Max Alberhasky and Andrew D. Gershoff
https://www.journals.uchicago.edu/doi/abs/10.1086/726424?journalCode=jacr

» Referenties

Team Afstudeercadeau.nl

Team Afstudeercadeau.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Afstudeercadeau.nl, vastberaden om jou te voorzien van inspiratie voor betekenisvolle geschenken ter ere van deze mijlpaal. Ontdek hoe wij je kunnen bijstaan bij het vinden van het perfecte cadeau dat de prestaties en het harde werk van de afstudeerder op passende wijze viert. Lees meer over ons >

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *